Η φιλοσοφία της λήψεως αποφάσεων μέσω του σύννεφου και του νερού

ΠΗΓΗ


Η φιλοσοφία της λήψεως αποφάσεων μέσω του σύννεφου και του νερού

Όσον αφορά την φιλοσοφία και ψυχολογία της λήψεως αποφάσεων μελετάω ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο, το οποίον μόλις ολοκληρωθεί θα σας το παρουσιάσω.
Στην συνδυαστική συνθετική Συμβουλευτικής και του Coaching που διενεργώ σε συμβουλευτικές συνεδρίες, οι άνθρωποι συνέχεια βρίσκονται σε διαρκή διλλήματα και ιδιαζόντως βρίσκονται σε έντονο στρες και άγχος, από το οποίο προσπαθούμε με διάφορες στρατηγικές και ορθολογικές μεθόδους να καθησυχάσουμε εν διακρίσει τις υπερβολικές υπερευαισθησίες.
Μία ωραία πανάρχαια φιλοσοφική και ψυχολογική μέθοδος μέσω των πολεμικών τεχνών είναι η τέχνη του να γίνεις σαν το πολύμορφο νερό στις εκάστοτε συνθήκες.
Μπορείς να γίνεις και σαν το πολυσχημάτιστο σύννεφο, αφού νερό είναι και αυτό.
Οι επιλογές που έχουμε, σε κάθε ζήτημα ζωής ή θανάτου, έρως και θάνατος, ηδονή-οδύνη, καλό-κακό, γιν-γιάνγκ είναι μία πολύτιμη ευκαιρία για δράση ή αντίδραση, όπερ συνιστά θεμελιώδη φυσικό νόμο.
Είναι σημαντική η δράση από την μη δράση; Μα και τα δύο είναι εναλλακτικές προτάσεις και επιλογές, αφού και η μη δράση είναι παθητική αντίδραση.
Το ζήτημα είναι οι αμφιβολίες, όπου μέχρι να αποφασίσει κανείς πιό είναι το σωστό ή το λάθος, το δίκαιο ή το άδικο, η δικαιοσύνη ή η αδικία, ενδεχομένως να χάνει ο άνθρωπος ενεργειακά πολύτιμο χρόνο.
Υπάρχει μία ωραία παροιμία που αποδίδεται στον Βλαντιμίρ Πούτιν: Είναι προτιμότερο να δράς , έστω και εσφαλμένα, παρά να μην μπαίνεις στην δράση, λόγω αμφιβολιών.
Τα σύννεφα ή το νερό, κάνουν λάθος επιλογές;
Είναι σημαντικό καμμία φορά, όσοι έχουν μια εν δυνάμει υγιή σχέση με τον εαυτόν τους και τους άλλους, μια εκ βαθέων ερωτική και αγαπητική σχέση με την φύση, να έχουνε μία Άλφα και Ωμέγα (ΑγαπΩ!) εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση μέσω και σχέση μετά της ετεροπεποίθησης του Άλλου στην μυστική ή μυστηριώδη απλότητα και πληροφορία των αισθήσεων και διαισθήσεων.
Πηγή έμπνευσης των γραφθέντων μας: το αμέσως επόμενο οπτικοακουστικό ντοκουμέντο με ελληνικούς υπότιτλους.

Του Παναγιώτη Νούνη
Εκπαιδευτικός | Αναπληρωτής καθηγητής
Spiritual Counseling & Life Coaching

Σχόλια

Δημοφιλείς Αναρτήσεις