Σημαντική ημέρα εξεταστικής στην εν Λεμεσώ Ακαδημία Wing Chun Kung Fu



Σημαντική ημέρα εξεταστικής στην εν Λεμεσώ Ακαδημία Wing Chun Kung Fu

Σήμερα, έλαβε χώρα στην Ακαδημία μας, η νέα εξεταστική εφηρμοσμένης κινησιολογίας για το 2023 στο επιστητό αντικείμενο του Wing Chun Kung Fu.
Προσωπικά, ο γράφων, εξετάστηκε (σε διπλή εξέταση) υπό του εξεταστού master Κύπρου Ανδρέου στο επίπεδο 2.2. και 3ο καθώς και την πρώτη βασική φόρμα Sil Lim Tao, ως το σημείο του Garn Sao.
Τα εν λόγω επίπεδα έχουν σημαντικό στοιχείο, πεδίο και επίπεδο δυσκολίας, καθότι εισάγονται πολλαπλοί και αλληλένδετοι συσχετισμοί με τα προηγούμενα 2 επίπεδα, τεχνο-λογικοί και κινησιολογικοί συνδυασμοί, όπως π.χ.:
1. η επιτόπια μετάβαση της στάσεως (on gurd) με εναλλαγή (switching) των κινήσεων από δεξιά προς αριστερά και το αντίστροφο.
2. Να αντιμετωπίζει κανείς, κυρίως, τις χαμηλές και ψηλές αγκιστρωτές μονές ή και διπλές γροθιές (high & low hooks & double hooks).
3. Αντιμετώπιση από βίαιο άρπαγμα (neck grap, shoulder grap) από τους ώμους ή και τον λαιμό.
Η εξέταση μας γίνεται με σαφείς οδηγίες στους αγγλικούς και κινέζικους όρους. Η κινέζικη ορολογία και τα γλωσσικά στοιχεία-σημεία του Wing Chun, σε αυτό το επίπεδο είναι άκρως ενδιαφέρουσα, αφού μαθαίνουμε να εμπεδώνουμε και να εξασκούμαστε ήδη, μέσω εντατικών προπονήσεων και επαναλήψεων, σχεδόν αντανακλαστικώς, στο Tan Sao, Kan Sao, Pak Sao και το Bil Sao.
Ο καλός εξεταστής μας sifu Κύπρος Αντρέου, μας επεσήμανε εν διακρίσει τα λάθη και τις παραλείψεις μας στην εφαρμογή της κινησιολογίας ενός ακάστου και ως ομάδας και άδραξε της ευκαιρίας να μας επισημάνει την ουσιαστική φιλοσοφία αυτών των εξετάσεων.
Η φιλοσοφία της εν λόγω εν γένει εξεταστικής, μας ανέφερε, δεν είναι για να εξεταστούν οι μαθητές αν γνωρίζουν ή δεν γνωρίζουν καλά την κινησιολογία του ανάλογου επιπέδου τους, αλλά, είναι ιδιαζόντως για να εξεταστούν οι μαθητές κυρίως περί και επί της ψυχοσωματικής και ψυχολογικής διαχείρισης και αντίδρασης του μαθητού -εν μέσω στρεσογόνου και πιεστικής εξέτασης στην ανάλογη κινησιολογία του- σε περίπτωση αληθινών συνθηκών και πραγματικής απειλής και συμπλοκής στο δρόμο.
Δηλαδή, εμμέσως πλήν σαφώς, ανάγκη εστί να απολαμβάνουν οι μαθητές, ουσιωδώς, την μάθηση και τον δρόμο προς την εμβάθυνση της φιλοσοφίας και γνωσιολογίας του εν λόγω επιστητού αντικειμένου της πολεμικής τέχνης Wing Chun, η οποία είναι αναντίρρητα ένα ολοκληρωμένο, χρήσιμο, ισχυρό, περισπούδαστο, παραδοσιακό και εξελιγμένο σύστημα αυτοάμυνας για τον δρόμο.
Στο τέλος, ο εξεταστής μας μαζί με τον εκπαιδευτή μας και sifu Γεώργιο Σολέα, μας έδωσαν τα ανάλογα επίσημα πιστοποιητικά του προηγούμενου επιπέδου που είχαμε εξεταστεί στο πρόσφατο παρελθόν στην θερινή εξεταστική του 2022, τα οποία είναι επίσημα πιστοποιητικά υπό της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Wing Chun υπογεγραμμένα και σφραγισμένα τόσο από τον περίφημο θρύλο και πρόεδρό της Grandmaster William Cheung όσο και από τον μαθητή αυτού Master Κύπρο Ανδρέου (ιδρυτού, προπονητού και προέδρου της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Wing Chun Kung Fu) .
Ευχαριστούμε θερμά και εγκάρδια, τον φιλότιμο εξεταστή μας καθώς και τον δάσκαλό μας Γεώργιο Σολέα, για τις όμορφες εμπειρίες και την μεθοδική μύησή μας στην αμιγώς παραδοσιακή πολεμική τέχνη του Wing Chun καθώς και στην αθλητική εξέλιξη και μορφή του το Sanda (=σύγχρονο & ολοκληρωμένο κινεζικό σύστημα πυγμαχίας επί τη βάση του παραδοσιακού Kung Fu και άλλων σύγχρονων τεχνικών μάχης πλήρους επαφής σώμα με σώμα).
© Του Παναγιώτη Νούνη
6 Απριλίου 2023

Σχόλια

Δημοφιλείς Αναρτήσεις