ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΔΑΣ ΤΟΥ PSYCHO-LOGIC.GR ΨΥΧΟΛΟΓΟ/ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΔΟΥΚΑ






 Βιογραφικό Σημείωμα ψυχολόγου κ. Μαρίνας Δούκα

Η κ. Μαρίνα Δούκα, είναι εργαζόμενη μητέρα τριών χαριτωμένων παιδιών εκτός από Ψυχολόγος & Ψυχοθεραπεύτρια.

Είναι Απόφοιτη (2013) του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου των Αθηνών και έχει εκπαιδευθεί με ειδίκευση στην Κλινική Ψυχοπαθολογία, την Ψυχοθεραπεία Γνωσιακής – Συμπεριφορικής προσεγγίσεως, καθώς και στην Βιοθυμική και Κλινική Ύπνωση.
Έχει εργαστεί στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ως ειδική Ψυχολόγος και έχει ασχοληθεί έντονα με τον εθελοντισμό.

Ονειρεύεται, έναν πιό όμορφο κόσμο, γεμάτο από δημιουργικούς ανθρώπους με ευχάριστη διάθεση και όνειρα μέσω της μουσικής και της ελεύθερης έκφρασης και διακίνησης των ιδεών.

Έτσι λοιπόν, γι αυτόν τον λόγο συντάσσεται ενεργά και δραστήρια (από το 2022/2023) στο ανανεωμένο με νέο ανθρώπινο δυναμικό και την ομάδα (ειδικών ψυχικής υγείας και όχι μόνο) του διεπιστημονικού οργανισμού Psycho-Logic.GR (με έδρα την Ελλάδα & την Κύπρο) με την ιδιότητα της πιστοποιημένης Επιστημονικής Συνεργάτιδος, ως Ψυχολόγος & Ψυχοθεραπεύτρια (με ειδικές εκπτώσεις, για τα μέλη μας, τους ακολούθους των Σεμιναρίων μας και τους συμβουλευόμενους φίλους και φίλες μας που αποτείνονται σε μας για τις υπηρεσίες μας) καθώς και με την ιδιότητα της (συν)δημιουργού και της (συν)παρουσιάστριας εξειδικευμένων ΔΩΡΕΑΝ πρωτότυπων και νέων Σεμιναρίων Ψυχολογίας & Φιλοσοφίας (εξ αποστάσεως με ασύγχρονα διαδικτυακά μέσα και δια ζώσης για την Αθήνα και την Κύπρο) μαζί με τον διευθύνοντα Σύμβουλο του οργανισμού μας κ. Παναγιώτη Νούνη.

Εκ της ομάδος των ειδικών συνεργατών
Ψυχολόγων & Συμβούλων ψυχικής υγείας
του οργανισμού μας Psycho-Logic.GR

Καλωσορίζουμε και επίσημα στην ομάδα μας,
την Επιστημονική Συνεργάτιδα μας
κ. Μαρίνα Δούκα
(Ψυχολόγος & Ψυχοθεραπεύτρια)

Με τιμή,
ο διευθύνων Σύμβουλος
Παναγιώτης Νούνης

Σύμβουλος ψυχικής υγείας
& Εκπαιδευτικός | Αναπληρωτής καθηγητής του
Yπουργείου Παιδείας της Κύπρου
1 Μαΐου, 2023
-------------------------------------------------------------------------
Αναλυτική Επαγγελματική Εμπειρία και Σπουδές στην Ψυχολογία
(2007-2023)
1. Ειδικό αντικαρκινικό νοσοκομείο "Μεταξά" (Φεβρουάριος 2012 — Ιούνιος 2012): Ως ασκούμενη ψυχολόγος, για πρακτική εξάσκηση στο ειδικό αντικαρκινικό νοσοκομείο "Μεταξα" και στο ψυχοογκολογικό κέντρο Καστέλας, το οποίο αποτελεί παράρτημά του. Παροχή ψυχολογικής υποστήριξης σε ογκολογικούς ασθενείς, σε ασθενείς σε καταληκτικό τελικό στάδιο, σε οικογένειες ογκολογικών ασθενών και σε γενικό πληθυσμό.

2. Πυξίδα Μ.Κ.Ο (Φεβρουάριος του 2013 — Ιανουάριος του 2014): Ως εθελόντρια ψυχολόγος, για παροχή ψυχολογικής φροντίδας σε άτομα τρίτης ηλικίας, διεγνωσμένα με ψυχώσεις σε υπολειμματική φάση. Προσπάθεια αποϊδρυματοποίησης, αντιμετώπισης συνεπειών, έπειτα από μακροχρόνια παραμονή σε ψυχιατρικά νοσοκομεία (όπως το ψυχιατρικό νοσοκομείο Λέρου και το Δρομοκαΐτειο ψυχιατρικό νοσοκομείο) και επανένταξης τους στον κοινωνικό ιστό.

3. Κέντρο ελέγχου και πρόληψης νοσημάτων ΚΕΕΛΠΝΟ (Φεβρουάριος 2017 — Σεπτέμβριος 2018): Ψυχολόγος στο πρόγραμμα "Phillos 2". Παροχή υπηρεσιών ψυχολόγου, σε πρόσφυγες, μετανάστες και σε γενικό πληθυσμό. Στο Κέντρο κοινοτικής ψυχικής υγιεινής Βύρωνα & Καισαριανής, τομέα της Α΄ Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής Αθηνών "Αιγινήτειο " Νοσοκομείο. Ατομικές συνεδρίες, παροχή ψυχολογικής υποστήριξης, εποπτευόμενη ψυχοθεραπεία, κλινική συνέντευξη, συμμετοχή σε έρευνες και σε ομαδικές θεραπείες στο κέντρο ημέρας Βύρωνα - Καισαριανής.

4. Mind Fullness (Μάιος του 2022 έως και σήμερα): Ψυχολόγος & Ψυχοθεραπεύτρια. Παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας μέσω διαδικτύου σε ομογενείς του εξωτερικού και σε γενικό πληθυσμό.

5. Psycho-Logic.GR (Από το 2022 & 2023 και εντεύθεν): Επιστημονική σύμβουλος, στενή συνεργάτιδα και βοηθός του κ. Παναγιώτη Νούνη ως εισηγήτρια και συνδημιουργός νέας και σύγχρονης θεματολογίας περί των υπό πρωτότυπη έκδοση και συμπαρουσίαση των παλαιών και νέων Σεμιναρίων περί της Ψυχολογίας & Φιλοσοφίας για τα συμφέροντα του διεπιστημονικού Οργανισμού Psycho-Logic.GR.

6. Απόφοιτη του Παντείου Πανεπιστημίου του Τμήματος Ψυχολογίας (Σεπτέμβριος 2007 — Οκτώβριος 2013).

7. Πάντειο Πανεπιστήμιο, Κοινωνικών και Πολιτικών επιστημών:

• Βεβαίωση παρακολούθησης μετεκπαιδευτικού στην Κλινική Ψυχοπαθολογία (Οκτώβριος 2013 — Ιούνιος 2014).
• Βεβαίωση παρακολούθησης προγράμματος εξειδίκευσης στην Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπέια (2013 — 2016).
• Κέντρο εφαρμοσμένης ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής:
Εξειδίκευση στην ψυχοθεραπεία μέσω της γνωσιακής-συμπεριφορικής προσέγγισης και της θεραπείας σχημάτων.
• Βεβαίωση παρακολούθησης προγράμματος στην Βιοθυμική Ψυχοθεραπεία με εξειδίκευση (2016 — 2018).
• Κέντρο εφαρμοσμένης ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής: Εξειδίκευση σε ψυχοθεραπεία μέσω κλινικής ύπνωσης.

Ενδιαφέροντα και λοιπές ενασχολήσεις: Εκμάθηση της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας. Διάβασμα, μελέτη & έρευνα: της Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας και στην Ελληνική και Ξένη Λογοτεχνία, καθώς και ποικίλα Επιστημονικά Περιοδικά. Γυμναστική και χορός. Ερασιτεχνικό ραδιόφωνο.

Ιδιαίτερα, τον περισσότερο καιρό και χρόνο της ζωής μου εκτός από εργαζόμενη Ψυχολόγος, είμαι και Μητέρα, όπου αφιερώνω με ιδιαίτερη χαρά και ενθουσιασμό, μέσα από καθημερινούς αγώνες και κόπους, την αναγκαία και καθημερινή μητρική στοργή, τρυφερότητα, φροντίδα, καθώς και την παιδαγωγική υποστήριξη στα τρία μου χαριτωμένα παιδάκια.

Σχόλια

Δημοφιλείς Αναρτήσεις