Επιστημονικές μελέτες, έδειξαν, ότι τα άτομα με ομάδα αίματος Ο είχαν χαμηλότερο κίνδυνο μόλυνσης

 



Επιστημονικές μελέτες, έδειξαν, ότι τα άτομα με ομάδα αίματος Ο είχαν χαμηλότερο κίνδυνο μόλυνσης από SARS-CoV-2, ενώ τα άτομα τύπου Α διέτρεχαν μεγαλύτερο κίνδυνο

--------------------------------
Οι τύποι αίματος ABO και η λοίμωξη SARS-CoV-2 αξιολογήθηκαν με χρήση δεδομένων ορο-επιπολασμού σε ένα μεγάλο δείγμα πληθυσμού: η μελέτη πολλαπλών κοορτών SAPRIS-SERO
Η εισαγωγή και περίληψη της εν λόγω έρευνας
Από το 2020, ο κόσμος παλεύει με την πανδημία COVID-19 (Coronavirus Disease 2019) που προκαλείται από τον SARS-CoV-2 (Serious Acute Respiratory Syndrome Coronavirus 2).
Η ερευνητική κοινότητα έχει κινητοποιηθεί, για να εντοπίσει πιθανούς παράγοντες κινδύνου που σχετίζονται με την εν λόγω λοίμωξη SARS-CoV-2 και τη σοβαρότητα του COVID-19, σε μια προσπάθεια ώστε να κατανοήσει κάπως καλύτερα τη δυναμική της λοίμωξης, με το να εντοπίσει άτομα υψηλότερου κινδύνου και να βοηθήσει στην πρόληψη της νόσου αυτής και των σχετικών ανεπιθύμητων αποτελεσμάτων της.
Οι πρώτες αναφορές, οι οποίες συγκρίνουν την κατανομή των ομάδων αίματος ABO μεταξύ ατόμων που έχουν μολυνθεί ή δεν έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2, πρότειναν, ότι οι ομάδες αίματος ABO θα μπορούσαν να σχετίζονται άμεσα με τον κίνδυνο μόλυνσης από SARS-CoV-2 (1,2,3,4,) όπως παρατηρήθηκε προηγουμένως για τον SARS-CoV (5) αλλά και για άλλες μολυσματικές ασθένειες (6,7).
Αυτές οι μελέτες, καθώς και άλλες που δημοσιεύθηκαν από τότε (8,9,10,11), έδειξαν, ότι τα άτομα με ομάδα αίματος Ο είχαν χαμηλότερο κίνδυνο μόλυνσης από SARS-CoV-2 και μάλιστα, ότι τα άτομα τύπου Α θα διέτρεχαν μεγαλύτερο κίνδυνο, με ορισμένες ακόμη ασυνέπειες, ειδικά για τύπους Β ή ΑΒ για τους οποίους τα αποτελέσματα είναι λιγότερο ισχυρά.
Ωστόσο, αυτά τα ερευνητικά αποτελέσματα ελήφθησαν σε (προ)επιλεγμένους πληθυσμούς (π.χ. ασθενείς, αιμοδότες) διαφόρων μεγεθών δείγματος (κυρίως κάτω των 15.000) και κυρίως χρησιμοποιώντας αποτελέσματα δοκιμών PCR (π.χ. από ερωτηματολόγια ή μητρώα), αντικατοπτρίζοντας έτσι έναν πληθυσμό που ζήτησε (υγειονομικό) έλεγχο, με εξαίρεση μια πρόσφατη έκθεση που χρησιμοποίησε δεδομένα ορο-επιπολασμού σε ≈32.600 αιμοδότες (11).
Αντίθετα, αυτή η σύντομη έκθεση, παρέχει σημαντικές πληροφορίες, σχετικά με τις συσχετίσεις μεταξύ των ομάδων αίματος ABO και της λοίμωξης SARS-CoV-2, οι οποίες αξιολογήθησαν από δεδομένα ορο-επιπολασμού, που ελήφθησαν μεταξύ Μαΐου και Νοεμβρίου 2020 μέσω του συστηματικού ελέγχου για αντισώματα αντι-SARS-CoV-2 σε μεγάλο δείγμα Γάλλων ενηλίκων κατά βάση του εν λόγω πληθυσμού.
Της Mélanie Deschasaux-Tanguy
--------------------------
Φιλολογική επιμέλεια* και μετάφραση:
του Παναγιώτη Νούνη,
Ερευνητού της ιστορίας και φιλοσοφίας της Επιστήμης.
*Οι αριθμοί εντός παρενθέσεως πρόκειται για αναφορές και παραπομπές σε επιπρόσθετα παρεμφερή επιστημονικά άρθρα και μελέτες.
--------------------------------------------------
Επιστημονικές μελέτες, έδειξαν σαφώς, ότι: τα άτομα με ομάδα αίματος Ο είχαν χαμηλότερο κίνδυνο μόλυνσης από SARS-CoV-2, ενώ τα άτομα τύπου Α διέτρεχαν μεγαλύτερο κίνδυνο.
Άρα συνεπώς: μόλις πρόσφατες σημαίνουσες και σωρηδόν επιστημονικές μελέτες ειδικών, φαίνεται να έδειξαν (και εν μέρει να απέδειξαν), ότι τα άτομα με ομάδα αίματος Ο είχαν (και άρα μάλλον έχουν;) χαμηλότερο κίνδυνο (επι)μόλυνσης από SARS-CoV-2, ενώ τα άτομα με ομάδα αίματος τύπου Α διέτρεχαν (και άρα ακόμη, ενδεχομένως, να διατρέχουν;) μεγαλύτερο κίνδυνο (επι)μολύνσεως για την βιολογική τους υπόσταση.
Άρα, συνεπώς και πάλιν, μέσα από την εν λόγω ενδιαφέρουσα επιστημονική έρευνα, προκύπτει, ένα εύλογο, λογικό, βιοηθικό και ρητορικό ερώτημα, προς κάθε τίμιο, καλοπροαίρετο και σκεπτόμενο (υγειονομικό και όχι μόνο) άνθρωπο:
άραγε, ποιό είναι το ουσιώδες πυρηνικό νόημα και το βαθύτερο κίνητρο να εμβολιασθούν (μέσω γονιαδικής θεραπείας) πάση θυσία -εν δυνάμει και εν εξελίξει, σχεδόν υποχρεωτικά με αρκετή ψυχολογικο-κοινωνική και άλλως πως βία κατά των αρνητών του άγνωστου βιοχημικού σκευάσματος- («εμβόλια» mRNA) που πρόκειται αμιγώς για μία συντονισμένη και οργανωμένη βιοτεχνολογική γενετική μηχανική και γονιδιακή θεραπεία, κατά πάντων και πασών των ανθρώπων, μαζικά και αδιακρίτως, και ιδιαζόντως ανεξαρτήτως της ομάδας αίματός τους;
Με απλούστερα λόγια: γιατί άραγε να εμβολιάζονται μαζικώς και αδιακρίτως (και να επιμένουν ακόμη και σήμερον διάφοροι ειδικοί και μη, ιολόγοι, βιολόγοι, ιατροί, δημοσιογράφοι, καθηγητές, αστρολόγοι και πολιτικοί να ενθαρρύνουν και να πιέζουν σκόπιμα τους ανθρώπους) αλλά όμως και ανεξαρτήτως της ομάδος αίματος των ατόμων;
© Του Παναγιώτη Νούνη
2 Απριλίου 2023
-----------------------------------------
Πηγή: scientific reports, Article, Published: 23 March 2023,
ABO blood types and SARS-CoV-2 infection assessed using seroprevalence data in a large population-based sample: the SAPRIS-SERO multi-cohort study, Βy Mélanie Deschasaux-Tanguy, https://www.nature.com/articles/s41598-023-30714-9#Sec1



Σχόλια

Δημοφιλείς Αναρτήσεις