Βιβλιοπαρουσίαση #004, Ποιά είναι άραγε η λειτουργία του Οργασμού;

 


'Ο έρωτας, η εργασία και η γνώση είναι αστείρευτες πηγές της ζωής μας και αυτές θα πρέπει να την κυβερνούν'.

-Βίλχελμ Ράιχ

Πέρσυ το 2021 ανέλαβα -ανάμεσα σε διάφορους πελάτες- συμβουλευτικά μια εξαιρετικά δύσκολη βιο-ψυχολογικά και σεξολογικά περίπτωση την συμβουλευόμενη κυρία Δέλτα, όπου κράτησε η συμβουλευτική μας σχέση σχεδόν 6 μήνες με απόλυτη συνεργατική συνέπεια.
Τα βιο-ψυχολογικά και σεξολογικά της προβλήματα ήταν αρκετά. Έγγαμη για πολλά χρόνια, με ένα σύζυγο που έφτανε στο παρελθόν σε μεγάλη λεκτική και ψυχολογική κακοποίηση, με σωρεία από εκβιασμούς. Ο ίδιος ο σύζυγος μάλλον έπασχε, κατά τους ισχυρισμούς της συμβουλευόμενης κ. Δέλτα, από πρόωρη εκσπερμάτωση.
Συνεπώς, η κυρία Δέλτα Χ. δεν κατάφερνε πάντα μαζί του να έρθει σε μία ολοκληρωμένη φυσιολογική λειτουργία του γυναικείου οργασμού της, και εξ ανάγκης έψαχνε και ψάχνει συστηματικά σεξουαλικούς και ερωτικούς συντρόφους για να εκτονωθεί η αδάμαστη σεξουαλική της ορμή και ενέργεια.
Πέραν αυτών των ιδιαίτερων ψυχοσεξουαλικών ζητημάτων είχε παράλληλα και υπερβολικό βάρος λόγω της ψυχοσυναισθηματικής βουλημίας, αφού δεν χώρτανε συναισθηματικά και σεξουαλικά, έβρισκε ως καθημερινή ψυχοσωματική απόλαυση στο φαγητό, μέσω της λαιμαργίας.
Σε κάποια φάση άρχισε να έχει αδιακρίτως υπερβολικούς οργασμούς..., ζητήματα τα οποία εξ ανάγκης λόγω του γεγονότος ότι δεν είμαι εξειδικευμένος Σεξολόγος, αλλά ένας απλός Σύμβουλος περί συναισθηματικών ή σεξουαλικών ή ερωτικών σχέσεων και λοιπών παρεμφερών ζητημάτων, την παρέπεμψα κανονικά και δεοντολογικά σε κάποιον ειδικό συνεργάτη Ψυχίατρο και Ψυχοθεραπευτή ώστε να την αναλάβει...
Δυστυχώς, ούτε εκείνος μπορούσε να την αναλάβει, διότι η κυρία Δέλτα Χ. χρειαζότανε εξειδικευμένο Νευρολόγο επί και περί των βιο-σεξουαλικών και σεξολογικών ζητημάτων της που αφορούσαν ιδιαζόντως το ζήτημα του ακατάπαυστου οργασμού..., όπου στην Κύπρο φαίνεται ότι δεν υφίσταται τέτοιος ειδικός!...
Η εμπειρία μου όμως μέσω των εξατομικευμένων συνεδριών συμβουλευτικής με συμβουλευόμενους-πελάτες/ισσες που αναζητούσαν να επιλύσουν ψυχολογικά ή συναισθηματικά ή σεξολογικά θέματα, με οδήγησαν τον προηγούμενο χρόνο 2021 -μαζί με την πρώην συνεργάτιδα μου κ. Ι.Κ.- να μελετήσω επιστημονική βιβλιογραφία και να δημιουργήσουμε ένα ενδιαφέρον Σεμινάριο, περί της Ψυχολογίας της Σεξουαλικότητας (Περί της ανδρικής και γυναικείας σεξουαλικότητας) το οποίο σεμινάριο παρουσιάσαμε εξ αποστάσεως μέσω τηλεδιάσκεψης με απόλυτη επιτυχία για πρώτη φορά, σχεδόν για 2 φορές, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου 2022.
Σας παραθέτω βάση των προηγούμενων σκέψεων μου το πολύ χρήσιμο και ενδιαφέρον βιβλίο για επιπλέον επιστημονική μελέτη και νέο μου ανάγνωσμα που ενδεχομένως να επιβάλλεται να προστεθεί και ως επιστημονική βιβλιογραφία στο Σεμινάριο της σεξουαλικότητας.

Το βιβλίο φέρει τον τίτλο: Η Λειτουργία του Οργασμού (Η ανακάλυψη της Οργόνης - Τόμος 1 - Βιοενεργιακής φύσης διαταραχές της σεξουαλικής οικονομίας του οργανισμού), του Βίλχελμ Ράιχ, εκδόσεις: ΡΕΩ, Αθήνα, 2015, σσ. 489.

Ίσως, επανέλθω προσεχώς, με εκτενή βιβλιοπαρουσίαση των σημαντικών θέσεων του συγγραφέως.

© Του Παναγιώτη Νούνη

~ Σύμβουλος ψυχικής υγείας - η πρώτη συνεδρία δωρεάν.
~ Εκπαιδευτικός | Αναπληρωτής Καθηγητής

Για έμεση γραπτή επικοινωνία και κλείσιμο ραντεβού στο messenger είτε στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο

Τηλέφωνο (Viber & WatsApp) επικοινωνίας μετά από ραντεβού, για Ελλάδα: 0030-6983074743
Για Κύπρο: 00357-96897711
Ώρες επικοινωνίας καθημερινά καθώς και Σαββατοκύριακα: 09:00 - 21:00



Σχόλια

Δημοφιλείς Αναρτήσεις