Η Ιστορία και Φιλοσοφία της Επιστήμης των Εμβολίων

 


«ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ» και τα απεχθή συστήματα των Φαρμακοβιομηχανιών

(Μία σύγχρονη ιστορία της Επιστήμης των εμβολίων μέσα από το βιβλίο της Τζούντι Μάικοβιτς)

 

Ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο  της πρωτοπόρου επιστήμονος δόκτωρ Τζούντι Μάικοβιτς (J. Mikovits), είναι 'TO ΣΥΣΤΗΜΑ' (εκδόσεις: Λιβάνη, 2020) όπου αποκαλύπτει την πάσα αλήθεια για τη βιομηχανία των φαρμάκων και δη την ιστορία των σύγχρονων αμφιλεγόμενων εμβολίων.

Η εν λόγω επιστήμονας είναι μία λαμπρή ερευνήτρια που ταρακούνησε σφόδρα το παλιό και νέο ανδροκρατούμενο επιστημονικό και κρατικό κατεστημένο,  με τις καινοτόμες έρευνες και ανακαλύψεις της όσον αφορά την παραγωγή μολυσμένων εμβολίων. Σημειωτέον, ότι η διδακτορική διατριβή της φαίνεται να άλλαξε ουσιαστικά τη θεραπεία του ιού της ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας δηλαδή τον HIV/AIDS με την οποία σώθηκαν και σώζονται μέχρι σήμερον εκατομμύρια ανθρώποι οι οποίοι νοσούν.

Η παρούσα συγγραφή απευθύνεται, σε όσους ενδιαφέρονται πραγματικά να μάθουν για την σύγχρονη επιστημονική αλλοτρίωση, την απώθηση, τον αυστηρό έλεγχο, την αποσιώπηση ή απαξίωση της ελεύθερης και ρέουσας αληθινής και πηγαίας πληροφορίας και γνώσης σε ότι αφορά κυρίως σύγχρονες και νέες επιστημονικές αλήθειες. Δηλαδή, δεν απευθύνεται, σε αγκυλωμένους ανθρώπους που έχουν παγιωμένες «επιστημονικές» πεποιθήσεις, και προκαταλλήψεις, ή έχουν ήδη διαμορφώσει μία «σφαιρική» γνώμη και άποψη μέσα από διάφορες αμφιλεγόμενες και ομιχλώδης πηγές (παρα)πληροφόρησης, επιστημονικές και μη, δημοσιογραφικές κ.ο.κ. Η παρούσα συγγραφή απευθύνεται στους μικρούς πρίγκηπες και στις μικρές πριγκίπισσες,  στους εφήβους μας που είναι η αυριανή ελπίδα μας, κυρίως σε όλους εκείνους τους μικρομεγάλους ανθρώπους που αναγνωρίζουν ενδόμυχα την πάσα αλήθεια μέσα από την παιδική καρδιά και την αλάθητη διαίσθησή τους.

Οι μεγάλοι άνθρωποι, ως γνωστό τα ξέρουν όλα, αφού ‘τα λέει σωστά η τηλεόραση’, ‘τα  συμβουλεύει ορθά ο γιατρός’ τους και εν τέλει αφού όλοι οι προηγούμενοι ακολουθούν πιστά και τυφλά τον πολιτικό Γκουρού τους και το κόμμα τους. Αυτή η προσέγγιση και η τακτική, δεν είναι επιστήμη.

Ως σύμβουλοι ψυχικής υγείας, οφείλουμε να ενδιαφερόμαστε και για την βιολογική ή σωματική υγεία των πελατών μας, και να προβληματίζουμε ολιστικά τους συμβουλευόμενους που μας εμπιστεύονται, όχι βέβαια με αυθαίρετες προσωπικές γνώμες, αλλά με ιστορικά και επιστημονικά στοιχεία μέσα από γνήσιες πηγές και από αξιόλογους επιστήμονες και ερευνητές. Η διπλωματική σιωπή των επιστημόνων και επαγγελματιών ιδιαζόντως της ψυχικής υγείας, εν μέσω αλγεινής κυβερνητικής προπαγάνδας, ή η αναπαραγωγή του όποιου κρατικού αφηγήματος, σίγουρα δεν προάγει την ανιδιοτελή και αληθή επιστήμη, αλλά μονάχα τα προσωπικά συμφέροντα και την ιδιοτέλεια τους.

Ως σύμβουλοι ψυχικής υγείας, θα πρέπει επί τέλους να μιλήσουμε και να προβληματίσουμε, καθότι το ζήτημα της πανδημίας του κορωναϊού έχει κλονίσει οριακά την ψυχική υγεία των ανθρώπων. Βέβαια, επειδή μας ενδιαφέρει οι φιλότιμοι αναγνώστες μας να μάθουν και να γνωρίσουν ταχύρυθμα την σύγχρονη ιστορία της επιστήμης των εμβολίων, δεν θα μπούμε στην διαδικασία για να μιλήσουμε άμεσα για το μείζον θέμα που απασχολεί όλους μας.

Τα επόμενα προεπιλεγμένα και άκρως ενδιαφέροντα στοιχεία της καθόλα άγνωστης και σύγχρονης ιστορίας της επιστήμης των εμβολίων που θα καταγραφούν και θα παρουσιασθούν εδώ σκόπιμα, είναι παραφρασμένα και δανεισμένα κυρίως από τον πρόλογο του βιβλίου, τον οποίο υπογράφει ο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι ο νεότερος. Μόνο τον πρόλογο να διαβάσει κανείς, θα μάθει συμπυκνωμένα τί εστί η σύγχρονη ιστορία της επιστήμης των εμβολίων…

Η Μάικοβιτς, υπέδειξε, ότι ένας νέος ρετροϊός που αρχικά είχε βρεθεί σε ποντίκια με κάποιον τρόπο ο ίδιος ιός μεταπήδησε σε ανθρώπους μέσω μολυσμένων σύγχρονων βιοχημικών εμβολίων. Τα δεδομένα της Μάικοβιτς υποδεικνύουν ότι πάνω από 10 εκατομμύρια Αμερικανοί κρύβουν μέσα τους τον ιό σαν μία ωρολογιακή βόμβα, μια ενδεχομένως δυνητικά μεγίστη απειλή επιδημίας συγκριτικά με αυτήν του AIDS.

Η ίδια επιστήμονας το 2009 δημοσίευσε κάποια επιστημονικά ευρήματα της  στο περιοδικό Science περιγράφοντας την πρώτη στον κόσμο απομόνωση του προσφάτως ανακαλυφθέντος ρετροϊού XMRV (Xenotropic Murine Leukemia Related Virus = ξενοτροπικός ιός λευχαιμίας ποντικού), αποδεικνύοντας εμμέσως πλην σαφώς με αυτόν τον τρόπο ότι τα βιοχημικά μολυσμένα εμβόλια είναι εξαιρετικά επικίνδυνα για την ανθρωπότητα.

Δηλαδή, υφίστανται αποδεικτικά στοιχεία ότι χρησιμοποιήθηκε ιστός των ποντικιών για την παραγωγή σύγχρονων βιοχημικών εμβολίων φορέας της μόλυνσης των ανθρώπων. Η Μάικοβιτς μαζί με την ομάδα της ανακάλυψε τη στενή σχέση ανάμεσα σε έναν άγνωστο ρετροϊό και τη μυαλγική εγκεφαλομυελίτιδα, κοινώς γνωστή ως σύνδρομο χρόνιας κόπωσης. Καθώς επίσης ότι ο ίδιος ρετροϊός συνδεόταν και με ορισμένους αιματολογικούς καρκίνους.

Το 2011, ο Μπέν Μπέρκχουτ, ειδικός στον ιό της ανθρώπινης ανοσοεπάρκειας, δημοσίευσε όλα αυτές τις πρωτοφανείς αποκαλύψεις μαζί με τα αποδεικτικά ευρήματα της Μάικοβιτς στην εφημερίδα  Frontiers in Microbiology.

Ο συνεργάτης και συν-συγγραφέας του βιβλίου της Μάικοβιτς, ο Κέντ Χεκενλάιβλι, είχε ήδη ανακαλύψει, ανεξάρτητα από τις έρευνες τις Μάικοβιτς, μία δημοσιευμένη επιστημονική ιατρική έρευνα όπου έδειχνε ότι το πρώτο ξέσπασμα του συνδρόμου χρόνιας κόπωσης ήταν ανάμεσα σε 200 γιατρούς και νοσηλευτές σε νοσκοκομείου του Λός Άντζελες την περίοδο 1934-1935, μετά από τον εμβολιασμό τους με ένα πειραματικό εμβόλιο κατά της πολιομυελίτιδας που είχε καλλιεργηθεί μέσα σε ιστό εγκεφάλου ποντικιού!...

Αντιλαμβανόμαστε όλοι, ότι ολες αυτές οι επιστημονικές ανακαλύψεις της Μάικοβιτς και άλλων συναδέλφων της, αποκαλύψεις και δημοσιεύσεις για μολυσμένες (με κύτταρα ζώων) παραγωγές παρτίδων εμβολίων και άλλων φαρμακευτικών προϊόντων, ότι απειλούν τα ισχυρά συμφέροντα των φαρμακοβιομηχανιών αλλά και των κρατικών ρυθμιστών.

 

Του Παναγιώτη Νούνη

Σύμβουλος ψυχικής υγείας

18 Δεκεμβρίου 2021

 


 

Τα επόμενα προεπιλεγμένα και σημαντικά αποσπάσματα εκπηγάζουν από το βιβλίο της Μάϊκοβιτς, ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, (Η αλήθεια για την βιομηχανία των Φαρμάκων), μετάφραση: Αριάδνη Αλαβάνου, 2020, εκδόσεις: Λιβάνη, σσ. 398

Η αρίθμιση και η υπογράμμιση σε πλαγιαστή μορφή σημείων επί των επόμενων παραγράφων συστηματοποιήθηκε αυθαίρετα και σκόπιμα από τον υποφαινόμενο συγγραφέα, εισηγητή και ερευνήτη της ιστορίας και φιλοσοφίας της επιστήμης τον Παναγιώτη Νούνη (Σύμβουλος ψυχικής υγείας) για τους αναγνώστες μας που δεν σκοπεύουν ή αδυνατούν να αγοράσουν το εν λόγω βιβλίο.

 

1. Σε τι συνίσταται η δική μου υπόθεση; Θεωρώ ότι αφορά τη χρήσης ιστών ζώων, προκειμένου να καλλιεργούνται οι ιοί για την παρασκευή εμβολίων ή η χρήση τους για την ανάπτυξη άλλων βιολογικών προϊόντων, μία διαδικασία που μεταφέρει ιούς των ζώων σε ανθρώπους, ο που προκαλούν καταιγισμό ανθρώπινων ασθενειών -από τον αυτισμό μέχρι την μυαλγική εγκεφαλομυελίτιδα/σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, από τον καρκίνο μέχρι τις νέες ασθένειες των ηλικιωμένων, όπως η νόσος Αλτσχάιμερ- όταν οι λειτουργίες του ανοσοποιητικού συστήματος αρχίζουν να αποδυναμώνονται.

1.1. Νομίζαμε  ότι ξέραμε τι κάνουμε σε αυτά τα εργαστήρια, αλλά δεν ξέραμε. Κινδυνεύει όλη η ανθρωπότητα, και ιδίως οι εργαζόμενοι στα εργαστήρια. (σελ. 146-147).

2. Οι πρώτες υποθέσεις του Μάικ (Νομικός) σχετίζονταν με τα εμβόλια η ίδιος με το παλιό εμβόλιο διφθερίτιδας τετάνου τον DPT το οποίο τελικά αποσύρθηκε από την αγορά λόγω των πολλών παρενεργειών του. Σε ένα χρόνο μετά από την πρώτη του υπόθεση είχε πάνω από 100 υποθέσεις εμβολίων και σε κάποια στιγμή χειρίζονταν περίπου 500 υποθέσεις βλάβης από το εμβόλιο DPT. (...) Οι υποθέσεις των βλαβών από εμβόλια ήταν επικερδής για τον Μάικ καλά εξαντλητικές. Ήταν οι εποχές πριν ψηφιστεί ο εθνικός νόμος περί βλάβης από εμβόλια κατά την παιδική ηλικία του 1986 που θα άλλαζε τα πάντα.

2.1. Έπρεπε να αποδειχθεί όμως πόσο επιβλαβές ήταν αυτό το εμβόλιο... Το χειρότερο ήταν ότι πέθαναν αιφνίδια 11 παιδιά στο Τενεσί εξαιτίας του εμβολίου DPT που κατασκεύαζε η εταιρεία Wyeth Laboratories. Η αλήθεια αποκαλύφθηκε από έναν κρατικό ιατροδικαστή που υπέβαλε τις σωστές ερωτήσεις για τα ιατρικά ιστορικά των αποθανόντων παιδιών. Παρόλο που ο αριθμός των θανάτων που είχε προκαλέσει το εμβόλιο ήταν συγκλονιστικός ο αριθμός των παιδιών που πάθαιναν εγκεφαλικές βλάβες ήταν ακόμη μεγαλύτερος.

(...)

2.3. Το κοινό βλάπτεται επειδή αυτές οι εταιρείες ενεργούν με ένα εξωδικαστικό τρόπο οπουδήποτε θα φαντάζονταν οι διαμορφωτές του δικαστικού συστήματος μας. Νομίζω πως ο σκοπός τους είναι να προστατεύσουν την εταιρεία τους από την ετυμηγορία για το φάρμακο VOOX που ήταν 242 εκατομμύρια δολάρια ή από εκείνη την πρώτη δικαστική απόφαση για το εμφύτευμα μαστού η οποία ήταν 40 και πλέον εκατομμύρια δολάρια επειδή πρέπει να κάνουν το παν δυνατόν για να προστατεύσουν τις επενδύσεις τους δεν είμαι σίγουρος ότι ο στόχος της παρακολούθησης είναι να υπονομευθεί η δημόσια υγεία και ασφάλεια.

2.4. Είναι να υπονομευθεί η αγωγή που θα γίνει και θα τους αφαιρέσει χρήματα. Μιλούμε για πολλά χρήματα. Μπορεί να πάρει κάνεις οποιαδήποτε εφημερίδα και εκεί θα διαβάσει για τον πρόσφατο διακανονισμό αξίας έξι δισεκατομμυρίων δολαρίων με την εταιρεία Johnson & Johnson για τον αμίαντο στο βρεφικό ταλκ. Εάν τους ρωτήσετε θα πουν ότι δεν έκαναν τίποτε κακό. Προστατεύουν τους επενδυτές τους, το διοικητικό συμβούλιο τους και τίποτε παραπάνω. (Κεφάλαιο 4,  Η μοίρα εκείνων που πολεμούν το σκότος, σελ. 123-144).

3. Η κυβέρνηση είναι φίλος ή εχθρός; Πόσο τα θαλάσσωσε η αμερικανική κυβέρνηση στην επιδημία του HIV/AIDS;

3.1. Αρχικά είπε πως ήταν ασθένεια που μπορούσε να διαδοθεί μόνο από αμφιβόλου ηθικής ομοφυλόφιλους άντρες πόρνες και χρήστες που έπαιρνα ναρκωτικά ενδοφλεβίως ξέρετε τους αυθεντικούς 'άθλιους'. (...)

3.2. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) είχαν κάνει ΤΡΟΜΕΡΑ λάθη κατά τη διάρκεια της επιδημίας του HIV/AIDS, πηγαίνοντας από το ένα άκρο στο άλλο. Πόσο άσχημα ήταν τα πράγματα με τον HIV και την προμήθεια αίματος;

3.3. Ένα άρθρο των New York Times, το 2003 το δήλωνε με πολύ σαφή τρόπο. Στα μέσα της δεκαετίας του 1980, η εταιρεία Βayer είχε πουλήσει, έναντι εκατομμυρίων δολαρίων, ένα φάρμακο για την πήξη του αίματος σε αιμοφιλικούς, στην Ασία και τη Λατινική Αμερική, ΜΟΛΥΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΙΟ του AIDS, ενώ στη Δύση είχε πουλήσει μία πιο ασφαλή εκδοχή του...

3.4. Στις Ηνωμένες πολιτείες το AIDS μεταδόθηκε σε χιλιάδες αιμοφιλικούς, πολλοί εκ των οποίων πέθαναν, σε μία από τις χειρότερες ΙΑΤΡΙΚEΣ καταστροφές στην ιστορία που προκλήθηκαν από φάρμακα. Η Βayer και άλλες τρεις εταιρείες δεν παραδέχθηκαν το παράπτωμα, πλήρωσαν, όμως, στους αιμοφιλικούς περί τα 600 εκατομμύρια δολάρια για να ρυθμίσουν αγωγές 15 και πλέον χρόνων που τις κατηγορούσαν ότι παράγουν ένα επικίνδυνο προϊόν.

3.5. Στην Αγγλία, η κυβέρνηση απολογήθηκε ύστερα από τρεις δεκαετίες, διότι δεν κατόρθωσε να προστατεύσει τους μεταγγιζόμενους ασθενείς, στα μέσα της δεκαετίας του 1980. Μόλις το Σεπτέμβριο του 2018 μίλησε η βρετανική κυβέρνηση ανοιχτά για την αποτυχία της να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες και να διεξαγάγει δημόσια έρευνα επί του θέματος και όπως ανέφερε το BBC:

η κυβέρνηση ζήτησε συγγνώμη για το σκάνδαλο του μολυσμένου αίματος κατά τη δημόσια έρευνα που αφορά το πώς μολύνθηκαν χιλιάδες άνθρωποι με τον ιό HIV και με ηπατίτιδα. Η  νομική ομάδα της κυβέρνησης είπε ότι ήταν σαφές πώς 'συνέβησαν πράγματα που δεν έπρεπε να συμβούν' (δηλαδή μολύνθηκαν μέσω μετάγγισης περισσότεροι από 4.800 άνθρωποι με τον ιό της ηπατίτιδας C και τον HIV. Πιστεύεται ότι από αυτούς έχουν πεθάνει οι 2000. Η δίκη διεξάχθηκε το 2019.) Το γεγονός αυτό χαρακτηρίστηκε ως η χειρότερη καταστροφή που συνέβη στο εθνικό σύστημα υγείας στο πλαίσιο μιας θεραπείας. Μιλώντας εκ μέρους του υπουργείου υγείας και κοινωνικής πρόνοιας στην Αγγλία και του προηγούμενου υπουργείου που κάλυπτε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ελεάνορ Γκρέι, σύμβουλος της βασίλισσας, είπε 'ζητούμε συγνώμη, συνέβη κάτι που δεν έπρεπε να είχε συμβεί'.

3.6. Δεν ήταν αναγκαίο να γίνουν έτσι τα πράγματα. Η Ιαπωνία χειρίστηκε τέτοιες περιπτώσεις πολύ διαφορετικά από τις ΗΠΑ ή την Αγγλία. Διευθέτησε τα προβλήματα με τα δικά της κρούσματα μολυσμένου με HIV αίματος το 1996 όπως ανέφεραν οι New York Times:

πέντε φαρμακευτικές εταιρείες και ο υπουργός Υγείας και κοινωνικής πρόνοιας της Ιαπωνίας συμφώνησαν σήμερα σε μία προτεινόμενη διευθέτηση με αιμοφιλικούς που μολύνθηκαν με τον ιό του AIDS μέσω μολυσμένων προϊόντων για την πήξη του αίματος, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για να τερματιστεί μία οξεία επταετής δικαστική διαμάχη. Η υπόθεση αυτή συντάραξε την Ιαπωνία επειδή φάνηκε πως η κυβέρνηση ενδιαφερόταν περισσότερο να θωρακίσει τις ιαπωνικές φαρμακευτικές εταιρείες έναντι του ξένου ανταγωνισμού, παρά να προστατεύσει τη δημόσια υγεία...

3.7. Με στοιχειώνουν τα γεγονότα της ιαπωνικής περίπτωσης ίσως γιατί μόνο όταν κοιτάμε τι γίνεται σε άλλες χώρες μπορούμε να δούμε καθαρά το πρότυπο της εξαχρείωσης στη δική μας σε κάθε μεγάλο πρόβλημα στον τομέα της υγείας με σχεδόν βέβαιο ότι η κυβέρνηση και ο ιδιωτικός τομέας θα μοιραστούν την ευθύνη.     (...)

3.8. Η εξαχρείωση στο θέμα του AIDS και η έλλειψη ανθρωπιάς εκ μέρους τόσων πολλών ομάδων αποκαλύφθηκαν εντέλει στα μάτια όλου του κόσμου δεν αφορούσαν μόνο τις μεγάλες εταιρίες αφορούσαν και τις κυβερνήσεις. (Κεφάλαιο 5ο, Η κυβέρνηση είναι φίλος ή εχθρός; σελ. 151-165).

4.  Για όνομα του Θεού, επί δεκαετίες συμβουλεύαμε τις εγκύους φορείς του HIV να δίνουν αμέσως στα παιδιά τους αγωγή με αντιρετροϊκά φάρμακα, πριν από οποιονδήποτε εμβολιασμό, με τον φόβο ότι ένα εμβόλιο θα μπορούσε να γίνει η αφορμή πλήρους εξέλιξης του AIDS.

4.1. Στον ιό άρεσε να κρύβεται στα μονοκύτταρα στα Β και στα Τ κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος, δηλαδή εκείνα ακριβώς τα κύτταρα που θα διήγειρε ένα εμβόλιο. Δεν ήταν δα και επιστήμη των πυραύλων.

4.2. Το μόνο που λέγαμε ήταν ότι εφόσον αυτή η ωρολογιακή βόμβα υπήρχε σε ένα όχι αμελητέο ποσοστό του πληθυσμού δεν θέλαμε να προκληθεί έκρηξη νευροανοσολογικών ασθενειών και καρκίνων με έναν εμβολιασμό. (Κεφάλαιο 6ο, Η αιματολογική ομάδα εργασίας και τα πεταμένα χρήματα στην Cerus, σελ. 169-170).

(…)




Επίλογος

Όπως φαίνεται σύμφωνα με τις προηγούμενες τρομακτικές ιστορικές πηγές, η σύγχρονη ιστορία και φιλοσοφία της επιστήμης των εμβολίων κ.ά. φαρμάκων, δεν είναι μία οδός στρωμένη από ρόζ ή κόκκινα ροδοπέταλα, αλλά είναι δομημένη επάνω σε εκατόμβες νεκρών και πεθαμένων ανθρώπων, ανθρώπων που υποφέρουν από ιατρικές και επιστημονικές φαρμακολογικές παρενέργειες, άνθρωποι απλοί που εμπιστεύτηκαν ειδικά, τυφλά και αδιάκριτα την εμπειρογνωμοσύνη και επιστημοσύνη των ιατρών τους καθώς και εν γένει την επιστήμη. Οι επιστήμονες κάθε λογής αλλά και απλοί καθημερινοί άνθρωποι, λαμβάνοντας διαζύγιο από την οδό της αρετής και από τον δρόμο της ανιδιοτέλειας, επιλέγουν τον εύκολο δρόμο της κακίας, της πανουργίας και της ιδιοτέλειας.

Συνεπώς, μήπως ήγγικεν ο καιρός να συνειδητοποιήσουμε την σχετικότητα και τις σοβαρές αδυναμίες, ελλείψεις και πονηριές της επιστήμης μετά των συν αυτώ εκπροσώπων της, και ότι η τυφλή και αδιάκριτη εμπιστοσύνη μας σε αυτήν και στους εκπροσώπους της, πρόκειται για κακήν υπακοήν και χείριστη συμμόρφωση στην Επιστήμη, αφού για την καλύτερη περίπτωση συνιστά μεγίστην αφέλεια, και για την χειρώτερη περίπτωση, συνιστά από μέρους μας ψιλή κακεντρέχεια;

Με τα προηγούμενα ενδιαφέροντα ιστορικά στοιχεία, που αφορούν σύγχρονα βιοχημικά εμβόλια και την πανδημία του ιού του AIDS κ.λπ., μόλις πρό 40 ετών, μπορεί ο καθένας μας νομίζω, να βρεί συσχετισμούς με τις ανάλογες αντιστοιχίες με τα σημερινά εν εξελίξει παγκόσμια επιστημονικά δρώμενα για την πανδημία του κορωναϊού, και επειδή έχω εμπιστοσύνη στην κρίση και λογική ενέργεια των ανθρώπων και αναγνωστών μας, εικάζω καθόλου αυθαίρετα, ότι θα βγάλετε αβιάστα τα δικά σας ασφαλή κριτικά συμπεράσματα.

Ενδέχεται, να επιστρέψουμε με νέα στοιχεία από το ίδιο βιβλίο.

 

Του Παναγιώτη Νούνη

Σύμβουλος ψυχικής υγείας

Σχόλια

Δημοφιλείς Αναρτήσεις