Βιβλιογραφία περί της ανθρώπινης Σεξουαλικότητας

 

ΠΗΓΗ

Βιβλιογραφία περί της ανθρώπινης Σεξουαλικότητας

Εξ αιτίας της ενδιαφέρουσας κοινωνικο-εκπαιδευτικής και παιδαγωγικής θεματολογίας περί της Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης των μικρών και μεγάλων παιδιών μας στα Σχολεία, θα ήτο μία καλή ιδέα να διερευνηθεί μία σύγχρονη και παλαιά βιβλιογραφία για να δούν οι αρμόδιοι, οι ειδικοί καθώς και άμεσα ενδιαφερόμενοι και οι γονείς των μαθητών/τριών μας, κάπως ολιστικά, περιεκτικά και διεπιστημονικά το όλο ζήτημα, και όχι μονοσήμαντα κατά όπως εντέλει η Νέα Ηθική Τάξη Πραγμάτων που προωθούν την ατζέντα της «WOKE», των Τρανσέξουαλ και Τρανσχιουμάνιτι, μέσω της Θεωρίας Κριτικής Φύλου, δηλαδή την σεξιστική προπαγάνδα των ΛΟΑΤΚΙ +69 φύλων στα ανήλικα παιδιά μας.
Παραθέτω στο εκλεκτό αναγνωστικό κοινό μας, μία εκτενή και εξειδικευμένη διεπιστημονική βιβλιογραφία, από βιβλία της προσωπικής μου συλλογής και πολύχρονης έρευνας και μελέτης περί του ζητήματος της Σεξουαλικότητας.
Η βιβλιογραφία θα συμπληρώνεται με επιπρόσθετα βιβλία, από την βιβλιοθήκη μας και με νέα σύγχρονη βιβλιογραφία.
Σημειωτέον, για κάθε νέο βιβλίο που ολοκληρώνω την μελέτη του, θα ανεβαίνει μία συνοπτική περίληψη και βιβλιοπαρουσίαση.
Ιδού και η μεγίστη απόδειξη με φωτογραφικά ντοκουμέντα, ότι εμείς την τελευταία δεκαετία ως επιστήμονες ερευνητές, δεν έχουμε την πολυτέλεια να ασχολούμαστε με τις τρίχες μας ή τις τρίχες των άλλων, καθότι δεν έχουμε καιρό για χάσιμο όσον αφορά την έρευνα περί της ανθρώπινης σεξουαλικότητας, και ιδιαζόντως περί της σεξουαλικότητας των παιδιών και μαθητών μας.
Ως εκ τούτου δηλώνω ευθέως και επίσημα, ότι είμαι παντελώς αναρμόδιος, ανίκανος, αδαής με παχυλή άγνοια, ηλίθιος δασύτριχος, όσον αφορά τα ζητήματα της ανθρώπινης σεξουαλικότητας, καθότι η βιολογική μήτηρ μου κ. Παναγιώτα Νούνη, εξίσου Εκπαιδευτικός/Φιλόλογος, έχω την ιδιαίτερη εντύπωση ότι με γονιμοποίησαν σεξουαλικώ τω τρόπω, εικάζω, καθότι είμουν απών, με τον «Κρίνο» και τον «Πελαργό»… του βιολογικού πατρός μου κ. Παύλου Νούνη.
Άρα έχετε δίκιο, δεν γνωρίζουμε και δεν έχουμε ιδέα για την ανθρώπινη σεξουαλικότητα, δεν είμεθα σεξουαλικά όντα, καθότι είμεθα μάλλον ασέξουαλ ή αγγελικά όντα εκ του διαγαλαξιακού πλανήτη που γονιμοποιούνται καθημερινά με κρίνους, με τρίχες και ορχιδέες.
Παπαριές της ρίγανης!!!

Του Παναγιώτη Νούνη

Ο εκ 'κρίνου' και 'πελαργού' βιολογικά γεννηθής
----------------------------
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ (Προσκομίζω και φωτογραφικά τα εξώφυλλα τους):
1. ΤΡΕΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑΣ, του Σίγκμουντ Φρόυντ, εκδόσεις: «Επίκουρος», σσ. 155.
2. Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΣΜΟΥ, του Βίλχλεμ Ράϊχ, εκδόσεις: «ΡΕΩ», Αθήνα, 2015, σελ. 273-279.
3. ΕΡΩΤΑΣ ΚΑΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ (Αφήγηση διεπιστημονική - Από την αρχαιότητα στο σήμερα - Από τους μικροοργανισμούς στον άνθρωπο), επιμέλεια: του Χρυσόστομου Σταμούλη, εκδόσεις: ΑΡΜΟΣ, σσ. 351.
4. ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, του Άλφρεντ Αντλέρ, εκδόσεις: «Επίκουρος», 1974, σσ. 93.
5. Η ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ (Η Αυτοψυχογνωσία με Ψυχοδηλωτικά Φάρμακα), του Αθανασίου Καυκαλίδη, εκδόσεις: «CaptainBook.gr», σσ. 429.
6. Η ΑΝΔΡΙΚΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ, του Jacques Andre, Μετάφραση: Γιάννης Στρίγκος, εκδόσεις: «Πατάκη», 2019, σσ. 206.
7. KAMA SUTRA, εκδόσεις: «ΚΑΛΟΚΑΘΗ», 2006, σσ. 160.
8. Θεός & Έρως, του Σπυρίδωνα Τσιτσίγκου, εκδόσεις: «ΑΡΡΗΤΟΝ», 2010, σσ. 420.
9. Λεξικό Ψυχολογίας του CAMBRIDGE, Επιστημονική επιμέλεια: David Matsumoto, εκδόσεις: «Πεδίο», Αθήνα 2015, σσ. 872.
10. Η Ψυχολογία του Ασυνείδητου (Μια μελέτη για τους μετασχηματισμούς και τα σύμβολα του Λίμπιντο), του Carl G. Jung, μετάφραση: Έφη Ματθιοπούλου, εκδόσεις: «ΙΑΜΒΛΙΧΟΣ», 2010, σσ. 645.
11. ΕΡΩΣ & ΠΑΘΟΣ (Τα όρια της αγάπης & του πόνου), του Aldo Carotenuto, μετάφραση: Κούλα Καφετζή, εκδόσεις: «ΔΙΑΥΛΟΣ», σσ. 235.
12. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕΞ; , της Alenka Zupancic, μετάφραση: Ουρανία Παπακωνσταντοπούλου, επιμέλεια μετάφρασης: Ειρήνη Μαρκίδη, εκδόσεις: «ΠΑΤΑΚΗ», σσ. 284.
13. ΣΥΓΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ (Ο Αόρατος Κοσμικός Ιστός), του Carl G. Jung, μετάφραση: Κώστας Καλογερόπουλος, εκδόσεις: «ΙΑΜΒΛΙΧΟΣ», 2003, σσ. 145.
14. ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ (Η σύγχρονη γυναίκα ανάμεσα στο μύθο και στην πραγματικότητα), του Josef Rattner, μετάφραση Γιώργου Βαμβαλή, Ε΄ έκδοση, 1970, εκδόσεις: «ΜΠΟΥΚΟΥΜΑΝΗ», σσ. 157.
15. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗ (Η απελευθέρωση από το γνωστό), του Κρισναμούρτι, μετάφραση: Άγγελος Μοιράγιας – Πέτρος Λασκαράτος, εκδόσεις: «ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ», 2010, σσ. 126.
16. Η σεξουαλική ζωή του ΚΑΝΤ, του Jean-Baptiste Botul, εκδόσεις: «ΝΕΦΕΛΗ», Αθήνα 2012, σσ. 122.
17. Μικρή φιλοσοφία ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ, του Αλαίν ντε Μποττόν, μετάφραση: Γιάννης Ανδρέου, 22η έκδοση, εκδόσεις: «ΠΑΤΑΚΗ», σσ. 315.
18. Όταν έκλαψε ο Νίτσε, του Irvin D. Yalom, εκδόσεις: «ΑΓΡΑ», σσ. 455.
19. Εισαγωγή στη Ψυχανάλυση, του Σίγκμουντ Φρόυντ, μετάφραση: Λευτέρης Αναγνώστου, εκδόσεις: «ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ», σσ. 446.
20. Όνειρα Παιδιών, του Carl G. Jung, μετάφραση: Αργυρώ Εμμανουήλ, εκδόσεις: «ISIS», σσ. 730.
21. ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ SEX, Συλλογικό, επιμέλεια – εισαγωγή: Εύα Αυλίδου, Α΄ έκδοση, 2002, εκδόσεις: «ΑΡΧΕΤΥΠΟ», σσ. 286.
22. Γιατί οι γυναίκες κάνουν σεξ (Η ψυχολογία και η βιολογία πίσω από τα γυναικεία σεξουαλικά κίνητρα), των Cindy M. Meston – David M. Buss, εκδόσεις: «ΚΑΤΟΠΤΡΟ», σσ. 465.
23. Έρωτας και Σεξουαλικότητα, Συλλογικό, επιμέλεια: Χρυσόστομος Σταμούλης, εκδόσεις: «ΑΡΜΟΣ», σσ. 351.
24. ΕΡΩΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΣ, του Χρυσόστομου Σταμούλη, εκδόσεις: «ΑΡΜΟΣ».
25. ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΣΟΥ, των Nina Brochmann – Ellen Stokken Dahl, μετάφραση: Μάνος Τζιρίτας, εκδόσεις: «ΠΑΤΑΚΗ», σσ. 398.
26. ΓΙΑΤΙ ΠΛΗΓΩΝΕΙ Ο ΕΡΩΤΑΣ, της Eva Illouz, μετάφραση: Διονύσης Παπαδουκάκης, εκδόσεις: «του Εικουστού Πρώτου», 2019, σσ. 350.
27. ΑΛΧΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ (Πως μπορεί ο Νούς να θεραπεύσει την Καρδία), της Tara Bennett-Goleman, μετάφραση: Ράνια Τσιλογιαννοπούλου, εκδόσεις: «ΕΣΟΠΤΡΟΝ», Αθήνα 2003, σσ. 420.

28.
----------------------------

© Του Παναγιώτη Νούνη

Εκπαιδευτικός | Αναπληρωτής καθηγητής
Spiritual Counseling & Life Coaching

Επικοινωνία: panagiotisnounis@hotmail.com
---------------------------

Για ραντεβού -με την πρώτη συνεδρία 60 λεπτών ΔΩΡΕΑΝ- για συνεδρία συμβουλευτικής & coaching, στείλτε μας απλά ένα μήνυμα με τα στοιχεία σας στο «μέσετζερ» ή στο Viber στα επαγγελματικά μας νούμερα για Κύπρο (CY) 96897711 & για Ελλάδα στο (GR) 6983074743, μόνο κατά τις επόμενες ώρες 09:00-21:00 για να επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Επαγγελματική ιστοσελίδα & βιογραφικό: https://nounispanagiotis.blogspot.com/

Σχόλια

Δημοφιλείς Αναρτήσεις